Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Divortul este mai probabil in cazul in care sotul isi neglijeaza munca in casa

Cautare stiri:


Divortul este mai probabil in cazul in care sotul isi neglijeaza munca in casa
04-06-2010
Sursa: Telegraph.co.uk
Redactor: Janina

------------------
Un cuplu isi dubleaza probabilitatea unui divort atunci cand un sot nu ajuta in casa, conform unui studiu finantat de catre Guvern.

Un studiu academic a descoperit ca o casatorie este mult mai stabila atunci cand barbatul contribuie la munca in casa, cumparaturi si ingrijirea copilului.

Se presupune ca, dorinta lor de a duce la indeplinire diferite insarcinari aproape ca anuleaza efectul de destabilizare creat de mamele ce se reintorc la servici.

Cercetatorii spun ca ar putea fi un factor trecut cu vederea atunci cand se explica de ce anume rata divorturilor a crescut in ultimele decenii, in timp ce din ce in ce mai multe femei si-au gasit un loc de munca.

Wendy Sigle-Rushton, lector senior la Scoala Economica din Londra, spune: “Rezultatele sugereaza ca riscul unui divort printre mamele care au un servici, desi sunt mai mari, sunt substantial reduse atunci cand tatii contribuie mai mult la munca in casa si ingrijirea copiilor.”

„Ca nereusita barbatilor de a contribui la munca in casa poate creste riscul unui divort poate fi surprinzator, avand in vedere ca toate familiile din esantionul meu au avut copii destul de mici in perioada de timp urmarita si un divort ar fi avut consecinte economice substantiale si nici nu ar fi eliberat majoritatea mamelor de munca din gospodarie si de responsabilitatile de ingrijire a copiilor.”

Studiul sau pentru Reteaua de Egalitate intre Sexe, parte a departamentului de infiintare a afacerilor economice si Consiliul pentru Studii Sociale, a avut in atentia sa detaliile de uz caznic pentru 3.540 de cupluri casatorite britanice care au avut primul copil in anul 1970. Familiile au fost intervievate din nou cand copilul a implinit varsta de 5, 10 si 16 ani.

Studiul Britanic Cohort arata ca 21% dintre parinti au divortat pana la momentul in care cel mai mare dintre copii a terminat scoala.

Analize mai aprofundate au aratat ca majoritatea tatilor au facut foarte putin sau deloc curatenie, cumparaturi in gospodarie, au stat cu copilul, sau l-au culcat, in timp ce doar un sfert dintre ei au luat parte la trei sau mai multe trebuie gospodaresti sau de ingrijire a copilului. Totusi aproape o treime dintre mame erau angajate, 5% dintre ele fiind angajate full-time.

In familiile traditionale unde sotul era sustinatorul familiei iar sotia ramanea acasa pentru a creste copii si a intreprinde toate treburile gospodaresti, studiul a calculat probailitatea de divort la 3,3 procente. Acolo unde femeia avea un loc de munca platit, posibilitatea de despartire a crescut la 6,5%.

Dar daca tatal isi indeplinea si el partea lui de sarcini, acest risc a scazut din nou la 4,5% si daca avea si grija de copii in timp ce sotia sa era la servici, a scazut si mai mult pana la 3,2%.

Riscul unui divort aproape s-a dublat – 97% - atunci cand mama si-a gasit un loc de munca iar sotul si-a adus o contributie minima la sarcinile gospodaresti si ingrijirea copilului.

Doctorul Sigle-Rushton a precizat ca munca neplatita a tatilor compenseaza probabilitatea crescuta de divort rezultata din participarea cu munca platita a mamei.

Cercetatoarea a admis ca situatia este posibil sa se fi schimbat deoarece datele din studiul sau, publicate in editia de primavara a unei reviste numita Economia feminista, are cateva decenii vechime.

Dar doctor Sigle-Rushton a insistan ca: Acest studiu subliniaza importanta luarii in consideratie a comportamentului barbatilor si stabilitatea maritala. In cercetarile economice si sociale, s-a pus un foarte mare accent pe munca platita a unei femei si a fost conferita foarte putina atentie diviziunii muncii neplatite. Anastasia de Waal, lider in gruparea Civitas, a confirmat faptul ca femeile inca fac ele sarcinile gospodaresti ale ”leului” in ciuda implicarii lor crescute in forta de munca.

„Intr-un anumit fel agenda „de a avea totul” s-a transformat in femeia face totul”, a precizat aceasta.

Dar acesta a subliniat ca rata divortului ar fi cu mult mai mare daca divizionarea muncii in gospodarie ar fi fost singurul factor ce duce la destramarea relatiilor.

Aceasta a mai adaugat ca cel mai important lucru intr-o casatorie este ca toate sarcinile sa fie impartite in mod egal, nu doar curatenia si dereticarea.

„Nu este vorba de tipul muncii pe care o faci, este vorba despre egalitatea acesteia. Poti avea o casatorie traditionala de succes la fel de bine cum poti avea si una ne-traditionala, atunci cand barbatul sta acasa si femeia merge la servici.”





Comentarii introduse




Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login



Pagina de stiri



Intrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact




Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]




Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs




Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila




Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort






Sitemap



Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


7 useri online