Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Risc ridicat de despartire dupa pierderea unei sarcini

Cautare stiri:


Risc ridicat de despartire dupa pierderea unei sarcini
26-04-2010
Sursa: Reuters
Redactor: Janina

------------------
NEW YORK

Studiile au aratat ca riscul de divort al perechilor casatorile poate creste dupa moartea unui copil si acum, noi descoperiri sugereaza ca relatia poate deveni mai fragila dupa pierderea unei sarcini sau nasterea unui copil mort.

Intr-un studiu realizat pe mai multi de 3700 americani casatoriti sau cupluri ce convietuiesc, care au trecut prin cel putin o sarcina, cercetatorii au descoperit ca cei care au trecut printr-o pierdere de sarcina sau prin nasterea unui copil mort sunt mai predispusi despartirii in anii urmatori decat cuplurile care au un copil.

Mai precis, cuplurile care au trecut printr-o pierdere de sarcina (pierderea fetusului inainte de a implini 20 de saptamani) au cu 22% mai multe sanse de a se desparti in perioada de 15 ani de studiu, decat cele care au avut o sarcina viabila. Riscul a fost cu 40% mai mare la cei care au trecut prin nasterea unui copil mort (pierderea fetusului dupa 20 de sarcina dar inainte de a naste propriu-zis).

Si in timp ce riscul crescut asociat cu pierderea unei sarcini s-a inregistrat in 3 ani de la pierdere, riscul legat de nasterea unui copil mort a persistat timp de aproape un deceniu.

Cercetatorii spun ca studiul lor, publicat in jurnalul Pediatrics, este primul studiu national care arata ca perechile care sufera o pierdere de sarcina au un risc crescut de despartire.

Constatarile sunt, totusi, in conformitate cu cele din studiile anterioare asupra cuplurilor casatorite care au pierdut un copil. Acele studii au constatat ca, in general, in timp ce doliul apropie unele cupluri, riscul general al unui divort pare sa urce dupa pierderea unui copil.

Datorita acelor cercetari, concluziile actuale nu sunt neasteptate, conform cercetatorului sef Dr. Katherine Gold de la Universitatea din Michigan din Ann Arbor.

Totusi, ea a declarat pentru Reuters Health intr-un e-mail ca a fost „sincer surprinsa” de stransa legatura dintre pierderea sarcinii si destramarea unei relatii – ca si de efectele de durata ce par sa apara, in special in cazul nasterii unui copil mort.

„Pentru pierderea sarcinii am descoperit cel mai mare risc in primii 1.5 pana la 3 ani dupa eveniment, dar in cazul mortii la nastere riscul a persistat aproape 10 ani dupa pierdere”, spune Gold. „este o perioada mult mai mare decat ar fi ghicit oricare dintre noi, cei care am lucrat in acest domeniu.”

Cu toate acestea, Gold a subliniat de asemenea si ca:”Perechile nu ar trebui sa se uite la acest studiu si sa se gandeasca ca pe langa pierderea suferita si relatia lor este sortita pieirii”. Multe cupluri, spune ea, fac fata bine si pot chiar deveni mai apropiati dupa pierderea unei sarcini.

Totusi, concluziile finale sunt ingrijoratoare, conform lui Gold, si indica o nevoie de a intelege de ce aceste cupluri sunt expuse unui risc crescut de despartire.

Studiul a inclus 3707 femei casatorite sau care traiesc cu partenerii care au avut un total de 7770 sarcini; 82% finalizandu-se cu o nastere viabila in timp ce 16% s-au soldat cu pierderea sarcinii si 2% cu moartea fetusului.

Un numar considerabil de relatii s-au incheiat in timpul perioadei de studiu. Printre cuplurile care au avut nasteri viabile, mai mult de 40% s-au despartit in urmatorii 10 ani. Dar printre cuplurile care au avut fetusul mort, aceasta cifra a fost de aproape 60%; intre timp, aproape jumatate din cuplurile care au intampinat o pierdere de sarcina s-au despartit in urmatoarea decada.

Constatarile nu dovedesc ca pieredrea sarcinii este motivul ratei crescute de despartiri, a subliniat Gold si colegii acesteia. Cu toate acestea, chiar si atunci cand cercetatorii au pus la socoteala si o serie de alti factori legati de dizolvarea relatiilor – cum ar fi varsta tanara, veniturile mai mici si traiul in concubinaj mai degraba decat casatoriti – pierdera sarcinii si nasterea unui copil mort doar erau inca asociate cu riscul mai crescut al despartirii.

Este, de asemenea plauzibil, ca pierderea sarcinii ar putea duce la separare pentru unele cupluri, conform lui Gold.

„Pierderea unui copil poate fi un efect devastator pentru cuplu”, a scus aceasta, „iar acest studiu sugereaza ca poate exista un efect de unda care privine probabil din stress-ul creat de modul cum doua persoane diferite fac fata aceluiasi eveniment.”

Este cunoscut, a remarcat Gold, ca barbatii si femeile au tendinta de a reactiona diferit la durere si acest lucru poate conduce la stress, neintelegeri si conflice la unele cupluri.

Ea a spus ca este important ca partenerii sa anticipeze faptul ca pot reactiona diferit la pierderea suferita si sa vorbeasca unul cu celalalt despre evenimentul cu care se confrunta.

Trebuie sa stie deasemenea ca ajutorul este disponibil, a adaugat cercetatoarea.

„In cazul in care un cuplu se confrunta cu asemenea problema,” a declarat Gold, „este important ca este in ordine sa ceara ajutorul unui consilier, unui terapist, doctorului sau cuiva de la biserica”.





Comentarii introduse




Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login



Pagina de stiri



Intrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact




Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]




Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs




Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila




Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort






Sitemap



Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


7 useri online