Dezavantajele amanarii deciziei divortului 31-05-2009 Sursa: The Independent ------------------ Cresterea numarului de cupluri care sunt prinse intre afacerile/slujbele personale si mediul casnic aduce tot mai mult in discutie importanta realizarii unei intelegeri amiabile in cazul realizarii divortului.
Publicatia britanica The Independent mentioneaza, in acest sens, concluziile specialistilor agentiei BDRC, o perioada de aproximativ 5 ani, necesari reechilibrarii financiare in cazul sotilor care divorteaza in lipsa acordului. Astfel, pastrarea intelegerii intr-un mod cat mai amiabil posibil, reprezinta cel mai important mecanism de a reduce costurile unui divort, atat cele directe, platite de soti pe perioada procedurii efective, dar si cele post-proces.
In alta ordine de idei, scaderea pietei imobiliare reprezinta un element important care ii determina pe sotii mariajelor cu probleme, sa amane efectuarea divorturilor pana in momentul in care valoarea imobilelor va creste inapoi semnificativ, obtinandu-se, astfel un pret bun prin vanzare. In aceasta situatie, coabitarea celor doi, in cazul in care divortul este amanat doar din considerente financiare, poate aduce diverse complicatii atat pe plan emotional, cat si in privinta intarzierii gasirii unei rezolvari corecte a situatiei prejudiciate a casniciei proprii.
Printre efectele amanarii procedurii de divort, din ratiuni pur financiare se mentioneaza:
incertitudinea obtinerii unui beneficiu superior intr-un moment ulterior
posibilitatea extrem de mare a adancirii divergentelor, datorate coabitarii si necesitatii impartirii cheltuielilor aferente imobilului si a traiului zilnic
disconfortul psihic aferent unei situatii de coabitare fara o intelegere intre cele doua parti
|