Cabinet Avocat Magdalena Popeanga, avocat Bucuresti Romania AVOCAT DIVORT
www.Avocat-Divort.ro
Contact Avocat Magdalena Popeanga, contact avocat Bucuresti Romania

Top 10 greseli legale intr-un divort

Cautare stiri:


Top 10 greseli legale intr-un divort
15-07-2010
Sursa: www.divorce360.com
Redactor: Janina

------------------
In „Surviving Separation and Divorce” al lui Lorian Hoff Oberlin, autoarea indica topul 10 al greselilor legale pe care le fac oamenii. Deoarece majoritatea oamenilor nu au experienta cu sistemul legal, sunt de cele mai multe ori coplesiti de intrebarile legale complicate si spinoase. Mai jos puteti citi cum sa evitati sau cum sa tratati cu acest top 10 al problemelor legale.

Greseala 1: sa crezi ca sotul/sotia ta va fi corect(a) si cooperant(a)

Majoritatea oamenilor care se confrunta cu un divort sunt vulnerabili emotional si suparati, iar foarte multi sunt intr-o stare de refuz. „Sotul/sotia mea nu m-ar trata niciodata asa.” Este un sentiment pe care Oberlin il aude mult prea des insa ce surpriza! Sotii isi trateaza rau fostii. Sfatul lui Oberlin: Fii atent la numarul unul din lista si asteapta-te ca si sotul/sotia sa faca la fel. Odata ce esti implicat intr-un proces judecatoresc, esti parte a unui sistem adversarial. Autoarea recomanda o atitudine de pesimism prudent, asteptari reduse si sa va asteptati la ce e mai rau si abia apoi sa fiti surprinsi.

Greseala 2: A avea asteptari total nerealiste sau dorinte privind ceea ce veti primi dupa divort

Prea multi oameni incep actiunea de divort si se asteapta sa primeasca tot ce-si doresc. Deseori, aceste dorinte sunt exagerate. Din moment ce finante, copii, proprietate, o afacere sau pensii sunt in disputa, trebuie sa-ti formulezi cerintele rezonabile si sa nu te astepti sa primesti totul. Oberlin afirma ca secretul in abordarea unui divort este sa ai asteptari realiste, sa te concentrezi asupra rezolvarii problemei si sa faci tot ceea ce poti in cazul tau.

Greseala 3: A nu pune intrebarile potrivite sau semnarea documentelor fara a intreba detalii

Multi impricinati sunt intimidati de sistemul legal si de proprii avocati, si in loc sa puna intrebari, accepta totul cu incredere oarba. Asa ceva nu va functiona. In loc de asta, puneti cat mai multe intrebari despre negociere, ca si cum ati cumpara un automobil. Fiti ganditori, sceptici si analitici. Sfatul lui Oberlin: cereti avocatului o evaluare onesta a sanselor dvs. de a obtine bunuri, casa si bani. Descoperiti ce va doriti, cum ar fi daca fostul sot sa plateasca scolarizarea, cazare si camera copilului, iar apoi puneti intrebari avocatului pentru a va asigura ca faceti tot ceea ce se poate pentru a obtine ce va doriti.

Greseala 4: Ascunderea informatiilor fata de avocatul dvs.

Unii oameni nu au incredere in avocatii lor, chiar daca acestia ii reprezinta. Prin ascunderea informatiilor despre planurile de viitor sau bunurile financiare, acestia incearca sa tina sub control situatia. Unii incearca sa-si pacaleasca proprii avocati, in final inselandu-se pe ei insisi. Sfatul lui Oberlin: „Trebuie sa prezentati o lista clara a motivelor dvs. Daca doriti ca avocatul sa faca o treaba eficienta, trebuie sa le spuneti tot adevarul.”

Greseala 5: Neverificarea faptelor sau a cifrelor date de avocatii sau altii

Avocatii, ca oricare alti oameni, fac greseli. Oberlin a auzit de cazuri in care avocatul a scris numele copiilor incorect pe un document, fapt ce a condus la probleme mai complicate. Desi multi oameni sunt intimidati de limbajul judecatoresc, Oberlin recomanda citirea tuturor documentelor, motiunilor, si a rapoartelor pentru a asigura acuratetea. „Odata ce un lucru este introdus in registrul curtii sau memoria judecatorului, s-ar putea sa fie prea tarziu pentru a fi corectat.” Afirma ea.

Greseala 6: Permiterea emotiilor in detrimentul logicii in luarea decizilor legale

Multi oameni care trec prin divort sunt afectati emotional si neatenti. Sau cred ca au dreptate 100% tot timpul, si sunt victimizati de vreo persoana malefica. Daca lasati emotiile sa preia controlul in locul intelegerii si logicii, va veti pune singuri bete in roate. In schimb Oberlin sugereaza „ sa deveniti reflexivi mai degraba decat reactivi. Oamenii anxiosi deseori nu aud corect sau nu articuleaza cuvintele prea bine.”

Greseala 7: Asteptarea ca sistemul legal sa fie corect, iar instanta sa veda lucrurile din perspectiva dvs.

Indiferent cat aveti impresia ca sunteti corect, judecatorul poate vedea problema din alt punct de vedere, nu tot timpul al dvs. Mai mult, din cauza unor reguli procedurale, judecatori deseori iau decizii bazate pe informatii limitate, incomplete. Nu le pasa daca sunteti draguti. Asadar, nu va asteptati ca punctul dvs. de vedere, indiferent cat de nobil si just ar fi, sa triumfe. Cu cat mai sceptici si echilibrati sunteti, cu atat mai bine puteti rezolva problemele si obtine un rezultat favorabil.

Greseala 8: Permiterea trecerii a prea mult timp inainte de a pune in aplicare o hotarare a instantei.

Prea multi oameni care trec prin procedurile de divort nu vor sa fie deranjati cu reguli si termene ale Curtii. Asadar, cand documentele trebuie semnate, ei amana sa faca ceea ce le cere Curtea. Sa va asigurati ca documentele sunt semnate la timp este o modalitate de a va mentine drepturile si a va asigura ca primiti ce meritati.

Greseala 9: Uitarea de ramificatii ale taxelor deciziilor legale si neangajarea unui consultant financiar.

Procedurile de divort implica bunuri, proprietati, terenuri, pensii, toate avand implicatii impozitabile. Oberlin recomanda sa aveti un consultant financiar de incredere care sa va ajute in privinta consecintelor de impozit.

Trebuie sa platiti impozit de venit pentru castigul de capital? Este pensia sotului/sotiei impozabila? Aveti nevoie de de un consultant financiar priceput pentru a naviga printre multele consecinte impozitare ale divortului.

Greseala 10: A fi un impediment in rezolvarea propriului caz

Scopul dvs. ar trebui sa fie sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a ajuta la rezolvarea cazului si sa va sustineti, nu sa va incurcati avocatul.

Daca incepeti sa va sacaiti avocatul, sunandu-l de 5 ori pe zi pentru intrebari triviale, nu veti face decat sa alienati pe singura persoana care va reprezinta. Sfatul lui Oberlin: „Intrebati-va avocatul cum il puteti ajuta mai bine”.





Comentarii introduse




Introduce un comentariu


Nu poti introduce un comentariu nou fara a fi inregistrat - Login





Pagina de interes: Sfaturi divort

Pagina de stiri



Intrare cont
Creare cont nou
Avocat divort Romanian divorce lawyer - English Divorcio de un ciudadano rumano Divorzio di cittadino rumeno

Pentru programari si detalii ne puteti contacta:

Telefon: (+4) 0722.811.665
Email: office@avocat-divort.ro
Web: Formular contact




Sediu Cabinet avocat Magdalena Popeanga

Bucuresti, sect. 3
str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Harta Google Maps Cabinet av. Magdalena Popeanga

Click pentru Harta locatie Cabinet avocat divort - Av. Magdalena Popeanga
[click pe Harta]




Venim in sprijinul dvs pentru un divort civilizat. Sfaturi:

* Cautati sa obtineti acordul sotului/sotiei dvs cu privire la realizarea divortului
* Evitati orice confruntare verbala cu sotul/sotia dvs pe intreaga durata a procesului
* Porniti de la premisa ca pensia de intretinere ce se va stabili este un drept al copilului dvs




Info util divort

* Cererea de divort se depune la Judecatorie
* Taxa de timbru pentru divort este cuprinsa intre 50 lei si 200 lei
* Asistenta unui avocat nu este obligatorie dar este recomandabila




Ultimele stiri - divort

03-Mai: Despre probleme ivite in practica privind procedura de recunoastere pe teritoriul Romaniei a efectelor hotararilor straine privind desfacerea casatoriei prin divort
03-Mai: Articol dedicat legislatiei din Canada cu privire la divort
28-Nov: Materiale dedicate inregistrarii divorturilor din Finlanda si Suedia in evidentele Starii civile romane
28-Nov: Ce omoara o relatie si cum ajungem sa fim singuri in cuplu. Cum putem depasi acesta situatie fara sa ajungem la divort
28-Nov: Primarie pagubita de un divort






Sitemap



Cabinet de Avocat MAGDALENA POPEANGA
Baroul Bucuresti

str. Daniel Barcianu, nr. 31, bl. A2, ap. 78
Bucuresti, sect. 3
Tel: (+4) 0722.811.665, Fax: (+4) 031.412.51.30
Email: office@avocat-divort.ro
Harta


www.Avocat-Divort.ro

Website administrat de
ALIOTH SOFTWARE


6 useri online