Partaj divort
Partaj in cazul divortului
Partajul - partajarea bunurilor comune din casatorie
In cazul procesului de divort, cei doi soti pot solicita si efectuarea partajarii bunurilor comune din casatorie, a partajului. Partajul se poate efectua, insa, si dupa ce hotararea de divort ramane definitiva, la solicitarea uneia dintre parti.
Existenta unor drepturi exclusive cu privire la bunuri (imobile si mobile) reprezinta, conform Codului Civil, un scop prioritar. Desi starea de indiviziune se poate sfarsi si prin alte modalitati, partajul ramane calea cea mai folosita pentru iesirea din indiviziune din punctul de vedere al proprietatii.
Acord cu privire la partaj. Acord partaj - divort. Tranzactie
In timpul procesului de divort, cei doi soti pot ajunge la un acord cu privire la realizarea impartirea bunurilor comune din casatorie, solicitand instantei care judeca divortul efectuarea partajului si luarea in consideratie a intelegerii lor.
Intelegerea celor doua parti in ceea ce priveste impartirea bunurilor comune din casatorie se redacteaza intr-un document juridic, denumit tranzactie, elaborat, de cele mai multe ori, de catre un Avocat: servicii juridice avocat divort
Partaj fara acord
Daca cei doi soti nu se inteleg cu privire la realizarea impartirii bunurilor comune, realizarea partajului se va efectua de catre instanta, pe baza dovezilor si a sustinerilor punctelor de vedere ale celor doua parti.
Realizarea partajului este un proces de complexitate medie, asistenta Avocatului intr-un astfel de proces fiind mai mult decat recomandabila.
Printre probele implicate intr-un astfel de proces, mentionam:
documente fiscale de achizitie si plata, facturi, chitante
contracte
martori, samd...
Avocat - partaj divort
Desi asistenta sa nu este obligatoriei in procesul de partaj, avocatul poate asigura, insa, o serie de servicii absolut necesare asigurarii sustinerii sanselor in mod corect. Printre serviciile de baza oferite, putem mentiona:
consultanta juridica pe intreaga durata a procesului
asistenta juridica, in cadrul procesului
redactare documente juridice: actiuni, cereri de chemare in judecata, intampinari, precizari, tranzactii, samd...
participari la negocieri, obtineri acorduri, samd...
Nota: Daca doriti initierea unor demersuri in acest sens, ne puteti contacta:
TELEFON (+ 4) 0722.811.665, Formular online sau email: office@avocat-divort.ro
|
|